De laatste jaren heeft ‘debt advisory’ zich ontwikkeld tot een groeiend aandachtsgebied en specialisme binnen het financiële landschap. In een tijd waarin traditionele banken zoals ABN Amro, Rabobank en ING vroeger de voornaamste financiers waren, zien we nu een opkomst van nieuwe financieringsvormen en combinaties. Deze alternatieve financieringsmethoden dienen vaak als uitbreiding op de traditionele bankleningen, waardoor een diversiteit aan mogelijkheden ontstaat. Dit fenomeen staat bekend als ‘gestapeld financieren’, waarbij mezzanine leningen en eigen vermogen verschaffers samen met de bank de totale balans financieren. Deze benadering biedt ondernemers de kans om met de juiste risico-rendement afweging meer groeikansen en mogelijkheden voor bedrijfsovernames te realiseren.

Acquisitiefinancieringen

Meer over: Management Buy-In/Buy-Out, Leveraged Buy-Out, Buy and Build en Strategische overname.

Lees meer
Herfinanciering

Ontdek hoe herfinanciering en herkapitalisatie financiële structuren transformeren voor verbeterde stabiliteit en groei.

Lees meer
Groeifinanciering

Verken groeifinanciering: de essentiële sleutel tot versnelde bedrijfsexpansie en innovatie voor ondernemingen.

Lees meer
Asset-based financiering

Ontdek asset-based financiering: cruciaal gereedschap voor bedrijfsgroei door activa als zekerheid.

Lees meer

Bij Fundfirm erkennen we deze verschuiving in financieringsstrategieën en integreren we deze in onze debt advisory en kapitaalstructuur adviesdiensten. We begrijpen dat ondernemers behoefte hebben aan flexibele oplossingen die aansluiten bij hun groeiambities en specifieke financiële doelstellingen.

Als gespecialiseerde adviseurs richten wij ons op overname- en bedrijfsfinancieringen voor het MKB, met een focus op bedragen vanaf € 1.000.000,-. Onze dienstverlening omvat een breed scala aan financiële transacties, waaronder Management Buy-Out/Buy-In, een strategische overname, recap, herfinanciering of een Leveraged Buy-Out door of met een private equity partij.  Wij adviseren MKB ondernemers met bedrijfsfinancieringen ten aanzien van Werkkapitaal, Machine- en Wagenparkfinanciering, en Vastgoedfinanciering. Bij elke transactie begeleiden wij het gehele financieringsproces van de analyse, het maken van een financieringsmemorandum, het onderhandelen met verschillende kredietverstrekkers tot aan de transactiedocumentatie.

In dit veranderende landschap van financiering biedt Fundfirm debt advisory als een strategische dienst om organisaties te helpen hun schuldfinanciering effectief te beheren en optimaliseren. Onze aanpak gaat verder dan het identificeren van financieringsbehoeften; we streven ernaar om MKB ondernemers te voorzien van maatwerkadvies, waarbij flexibiliteit en een passende risico-rendement afweging centraal staan. Zo kunnen zij onbezorgd werken aan het realiseren van hun groeiambities en langetermijndoelstellingen.