Werkwijze

Onze aanpak

Wie met zijn bedrijf organisch wil groeien, moet investeren of heeft meer werkkapitaal nodig. Groei kan ook gerealiseerd worden door middel van een bedrijfsovername. Tot een jaar of tien geleden was het vrij simpel: je stapte met een goed plan naar de bank en je kreeg geld, vaak tegen gunstige voorwaarden. Sinds de kredietcrisis zijn de banken veel strenger geworden bij het verstrekken van zakelijke kredieten en heb je een gedegen financieringsmemorandum nodig. Het is aan te bevelen Fundfirm in te schakelen als debt advisor voor het indienen van de kredietaanvraag volgens de huidige normen en richtlijnen van de kredietverstrekkers tot het uitonderhandelen van de beste financieringsstructuur en voorwaarden.

Fundfirm onderscheidt zich door het gehele financieringsproces tot aan de closing te begeleiden. Dit kunnen wij waarmaken omdat wij samenwerken met verschillende disciplines die allemaal onder 1 dak beschikbaar zijn op het gebied van corporate finance, accountancy, strategie, HRM, due diligence, juridisch en fiscaal.
Neem direct contact met ons op voor een passende oplossing voor uw financieringsvraag.

Toegevoegde waarde Fundfirm

Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we samen wat uw behoefte is ten aanzien van de financiering. Dit eerste gesprek is 100% vrijblijvend. U wilt immers ook wel even zien of het wel klikt met de adviseur. Als we de kredietbehoefte scherp hebben, en het klikt, maken we gezamenlijk afspraken over het  vervolgtraject.

U kan intussen verder met ondernemen en geld verdienen. Wij verdiepen ons in de onderneming, in de strategie en in het business model. Wij analyseren de financials zodat wij een goed beeld krijgen van de toekomstige vrije kasstromen. Vervolgens maken wij een financieringsmemorandum welke voldoet aan de normen en richtlijnen van de geldverstrekkers.

Fundfirm gaat voor u op zoek naar de juiste financiering. Intussen houden we u op de hoogte van de voortgang en passen we, waar nodig, onze strategie aan.

Fundfirm beoordeeld de ontvangn termsheet en offertes van de verschillende kredietverstrekkers en onderhandeld voor u de beste financieringsstructuur en voorwaarden. Wij begeleiden het gehele traject tot aan de closing. Dit betekent dat wij alle juridische transactiedocumentatie tegenlezen en de opschortende voorwaarden verzamelen.

Meestal hebben we na 2 weken al een oplossingsrichting, en hebben we na 4-6 weken een definitieve offerte waarop de handtekening is gezet en de financiering is geregeld. Soms gaat het sneller, soms duurt het wat langer, maar wij stoppen pas al de financiering is geregeld.

Het proces