Debt Advisory en autonome groei

Zoekt u een expert op het gebied van autonome bedrijfsgroei? Fundfirm voorziet u graag van advies! Ons team bestaat louter uit ervaringsdeskundigen op het gebied van Debt Advisory en autonome groei. We denken actief met u mee en zoeken naar een oplossing op maat. Heeft u interesse in Debt Advisory en autonome groei? Lees dan onderstaande tekst voor een nadere toelichting.

Wat is autonome groei?

Autonome groei, ook wel organische groei genoemd, is een positieve ontwikkeling die een bedrijf op eigen kracht boekt. Dat wil zeggen; het bedrijf wendt middelen uit eigen bezit aan om de organisatie te laten groeien, bijvoorbeeld door het succesvol verkopen van een product of dienst. Groei door middel van een lening of overname wordt dus niet onder autonome groei geschaard.

Autonome groei ziet men normaliter terug in zaken als verbeterde efficiëntie, een hoger rendement of productie-uitbreiding. Het is echter ook mogelijk om als bedrijf te groeien doordat de gehele sector een positieve ontwikkeling doormaakt.

Hoe kan mijn onderneming autonome groei realiseren?

Veel MKB bedrijven kiezen autonome groei als belangrijkste factor om de groeistrategie van de onderneming mee in te kleuren. Hierbij is de groeistrategie van Ansoff nog steeds een van de meest gebruikte modellen. Het is dan ook een klassiek model waarmee je als ondernemer duidelijke keuzes kunt maken. Zo staat u als ondernemer voor keuzes als;

  • Door ontwikkelen en exploiteren van het bestaande OF vernieuwen
  • Ontwikkelen van markten OF ontwikkelen van producten en diensten

Er kan aan de hand van dit model dus gekozen worden voor vier verschillende groeistrategieën. Zoals u begrijpt raken de verschillende strategieën voor het realiseren van deze autonome groei elkaar op een kenmerkend, cruciaal punt: namelijk het secuur identificeren van de doelgroep. Het door en door leren kennen van de doelgroep verschaft dan ook fundamentele kennis voor het maken van keuzes die tot autonome groei kunnen leiden.

Hoe denkt de klant? Wat is de betalingsbereidheid? Wat verwacht hij of zij? Dit zijn essentiële vragen die elke ambitieuze ondernemer zichzelf dient te stellen. Bovenstaand model laat u in wezen nadenken over het volgende dilemma; Wil ik meer uit bestaande klanten halen? Of wil ik nieuwe klanten werven?

Autonome groei

Aanvulling; Groeimodel van McKinsey

Wanneer u serieus aan de slag gaat met het inkleuren van uw gewenste groeistrategie raden wij u aan om als aanvulling op de Ansoff matrix ook het groeimodel van McKinsey te raadplegen. Onderstaand model moet u zien als een uitbreiding op de Ansoff matrix welke dieper ingaat op de opties voor vernieuwing. Ook geeft dit model helder weer hoe de gekozen strategie gerealiseerd dient te worden.

Bovenstaand model van McKinsey laat vooral zien dat groei niet alleen binnen de eigen organisatie gerealiseerd kan worden. Groei kan namelijk even goed gezocht worden in samenwerkingen en/of overnames. Hiermee nemen uw kansen normaliter toe. Anderzijds neemt ook de complexiteit van de groeistrategie toe wanneer u samenwerkt met meerdere partijen die ieder een eigen strategie voeren.

Een ervaren expert als Fundfirm kan u dan ook de gewenste expertise bieden om uw vraagstuk in goede banen te leiden!

Hulp nodig bij het realiseren van autonome groei?

Fundfirm ondersteunt u graag bij het organisch laten groeien van uw onderneming! Middels onze uitgebreide deskundigheid en jarenlange ervaring hebben wij vele ondernemers al een helpende hand weten te bieden. Wij zijn nauw betrokken bij het wel en wee van uw onderneming en ondersteunen u bij het maken van belangrijke keuzes.

Vragen over Debt Advisory en autonome groei?

Heeft u vragen of opmerkingen over autonome groei en alles wat hier bij komt kijken? Twijfel zeker niet om contact met ons op te nemen! De financieel specialisten van Fundfirm staan klaar voor al uw vragen. Neem gerust contact met ons op via 06-30 91 44 26 of via het volgende e-mailadres: richard.de.ruiter@fundfirm.nl. Ook is het mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen. Wij helpen u en uw onderneming graag verder!