Debt Advisory en de strategische overname

Heeft u behoefte aan een specialist bij een strategische overname? Fundfirm is u graag van dienst! Wij beschikken namelijk over jarenlange ervaring en uitgebreide expertise op het gebied van Debt Advisory. Samen met u zoeken we naar een gepaste oplossing. Bent u geïnteresseerd in Debt Advisory en de strategische overname? Lees dan verder voor een nadere toelichting.  

Wat is de strategische overname?

Bij een strategische overname doet u uw onderneming over aan een strategische partij, en vaak is dat een bedrijf dat lijkt op dat van u, dan wel een bedrijf uit dezelfde bedrijfseconomische keten Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de concurrent uw onderneming overneemt, of het gaat om een bedrijf dat verpakkingen maakt, voor het product dat u produceert. Het kan ook gaan om een Private Equity partij die een ‘platform’ aan het bouwen is in een bepaalde sector.

Waarom kiezen voor een strategische overname?

De strategische overname geniet doorgaans de voorkeur bij Verkopers, omdat een strateeg veelal de hoogste prijs biedt. Dat heeft alles te maken met de synergievoordelen die een strateeg relatief eenvoudig zou kunnen realiseren.  De strategische Koper begint vaak vrij vlot met de realisatie van ‘synergie in de kostenstructuur’ zoals het optimaliseren van inkoop, het optimaliseren van personeelsbezetting, huisvesting etc. Commerciële synergie komt vaak wat langzamer tot uitdrukking, omdat dat niet vanzelfsprekend is. Onderzoek toont overigens aan dat bij strategische overnames van beursgenoteerde ondernemingen in ruim meer dan 50% van de gevallen er helemaal geen synergievoordeel wordt gerealiseerd. Het vermoeden is dat dit percentage bij wat kleinere en niet beursgenoteerde bedrijven gunstiger is.

Wanneer kiezen voor een strategische overname?

Het kan zijn dat u wordt benaderd door een strateeg, het kan ook zijn dat uzelf de strateeg bent die op zoek is naar een ‘target’. In beide gevallen is het noodzakelijk dat u zich goed voorbereid. U staat immers voor een paar belangrijke keuzes die bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf. Bij Fundfirm schetsen we graag een beeld van hoe dit voor u in de praktijk gerealiseerd kan worden.

Hulp nodig als verkopende partij bij een strategische overname?

Fundfirm is u graag van dienst wanneer u als verkopende partij benaderd wordt voor een strategische overname. Maar vanzelfsprekend ook als u voornemens bent zelf een strategische overname te doen.  En belangrijk onderdeel van het overnameproces is de financiering van de transactie. In de financiële wereld noemen we dat ‘Debt Advisory’. Op basis van onze jarenlange ervaring in Debt Advisory weten wij wat de beste voorbereiding is en bieden wij u ondersteuning bij het maken van belangrijke keuzes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optuigen van een acquisitiefinanciering om zo de koopsom te financieren. Bovendien beschikken wij over een groot netwerk en opereren geheel onafhankelijk.

Debt Advisory bij Fundfirm

Fundfirm helpt u graag met debt advisory en uw vragen rondom een mogelijke strategische overname. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij u te helpen met een pragmatische aanpak. Wij zijn onafhankelijk, beschikken over een groot netwerk en zorgen standaard voor end-to-end projectmanagement inclusief fiscaal, juridisch, financieel en indien nodig HRM advies.

Vragen over Debt Advisory of de strategische overname?

Ook staan wij voor u klaar voor al uw vragen en opmerkingen omtrent strategische overnames. Neem gerust contact met ons op! Dit kan telefonisch via 06-30 91 44 26. Daarnaast zijn wij te bereiken op volgend e-mailadres: richard.de.ruiter@fundfirm.nl. Ten slotte is het mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen voor een snelle reactie van één van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder met een advies op maat!