Een vastgoedfinanciering, alles wat u moet weten

Een vastgoedfinanciering komt van pas wanneer u als bedrijf wilt verhuizen naar een nieuw pand, of als u uw huidige huurpand wilt kopen. Logischerwijs zal u een deel van de koopsom voor het pand moeten financieren. Hoewel de eigen inbreng vaak minimaal 30% van de totale som bedraagt, zijn er ook uitzonderingen. Kortom, een vastgoedfinanciering is maatwerk. In dit artikel vertellen we u er dan ook graag meer over.

Meer over vastgoedfinancieringen

Aangezien iedere casus uniek is, bepaalt deze voor een groot deel op welke wijze de financiering van uw bedrijfspand het beste gerealiseerd kan worden. Zoals gezegd is een vastgoedfinanciering altijd maatwerk, voor alle betrokken partijen. Hierbij dient u er in ieder geval vanuit te gaan dat een eigen inbreng van 30% veelal het minimale bedrag is dat gevraagd wordt door een vastgoedfinancier. Op basis van de financiële stand van zaken binnen uw bedrijf kan dit percentage lager of hoger uitvallen.

Daarnaast is het goed om te weten dat niet iedere bank genegen is om een financiering van een bedrijfspand voor eigen gebruik te financieren. Een huurpand geeft u namelijk veel flexibiliteit. Dit geldt dan ook voor de financieringsopties voor uw bedrijf.

Het kopen van een eigen pand kan natuurlijk ook grote voordelen opleveren. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de zelfstandigheid van uw bedrijf en de voordelige kostenstructuur die dit oplevert.

Tot slot is de gemiddelde looptijd van een vastgoedfinanciering in de regel tussen de 2 en 10 jaar. Uiteraard kan dit per type financiering verschillen. U doet er dan ook verstandig aan om de looptijd af te stemmen aan de hand van het doel van uw financiering.

Een vastgoedfinanciering zonder bank

Het aanvragen van een vastgoedfinanciering kon tot voorheen enkel bij banken. Echter zijn de eisen die aan banken worden gesteld flink aangescherpt na de crisis. Om die reden verstrekken banken steeds minder leningen voor zakelijk vastgoed.

Met name het MKB wordt hier door getroffen. Als oplossing voor dit probleem ontstaan er steeds meer vormen van alternatieve financiering. Een voorbeeld daarvan is de ‘bankvrije vastgoedfinanciering’. Hierbij wordt uw vastgoed gefinancierd door een private investeerder.

Er zijn steeds meer erkende insiders die ondernemers en investeerders samenbrengen. Bij Fundfirm weet u dat u aan het goede adres bent. Wij helpen u graag!

Rente bij een vastgoedfinanciering

Om de koop van een bedrijfspand te financieren heeft u uiteraard financiële middelen nodig. Dit soort financiële middelen ontvangt u vaak vanuit een hypotheek. Een bedrijfshypotheek is dan ook een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van uw bedrijfspand.

Het vaststellen van de rente is maatwerk. Een bank of andere externe financier kijkt bijvoorbeeld naar uw bedrijf, de branche, de verwachtingen voor de komende jaren en de waarde van uw pand. Zoals u waarschijnlijk begrijpt is het dan ook erg moeilijk om een uitspraak te doen over de rente die u kan verwachten.

We kunnen u wel het advies geven om uw pand te laten taxeren door een erkend taxateur. Deze kan namelijk een reële inschatting maken van de waarde van het pand. Zo weet u direct of een bedrijfshypotheek inderdaad geschikt is voor u en of u de maandlasten daarvan kunt dragen.

Verschillende vormen van vastgoedfinancieringen

Wanneer u ervoor kiest om vastgoed te financieren, dan bestaan er verschillende soorten leningen waar u uit kunt kiezen. Uiteraard hangt de keuze die u hierin maakt voornamelijk af van het doel van de financiering. Over het algemeen worden de onderstaande leningen aangeduid als vastgoedfinanciering.

  • Een beleggingsfinanciering
  • De bouwfinanciering
  • Een grondfinanciering
  • De handelsfinanciering
  • De mezzanine financiering
  • Een splitsingsfinanciering
  • De uitpondfinanciering

Twijfelt u welke van de bovenstaande opties het beste aansluit bij uw wensen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons. Wij voorzien u graag van een deskundig advies.

Interesse in begeleiding bij het aanvragen van een vastgoedfinanciering?

Heeft u vragen of zoekt u direct hulp bij het aanvragen van een vastgoedfinanciering? Neem dan gerust contact op met ons.

Fundfirm kent de weg in het financieringslandschap namelijk als geen ander. Zo begeleiden we uw financieringsverzoek richting één of meerdere banken. Daarnaast hebben we ook toegang tot een aantal andere opties waarmee we u van dienst kunnen zijn. Zo weet u zeker dat we samen de juiste keuzes maken, keuzes die passen bij uw perspectief voor de lange termijn en de ontwikkeling van uw bedrijf.

Telefonisch zijn wij bereikbaar op: 06-21817831. Een e-mail kunt u sturen aan: tenthij@fundfirm.nl. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen voor een snelle reactie van een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder met een advies op maat!