Zakelijk leasen

Zakelijk leasen brengt een hoop voordelen met zich mee. Of het nu gaat om machines, voertuigen, apparatuur of hardware, door te leasen verhoogt u de productiecapaciteit zonder een beroep te doen op uw werkkapitaal. Ideaal als u wilt groeien als organisatie. Overweegt u zakelijk te leasen voor uw bedrijf?  Dan is het verstandig om leaseoffertes te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk een hoop geld besparen. Er zit een behoorlijk verschil in de kosten tussen verschillende lease aanbieders. Fundfirm weet als geen ander dat het lastig kan zijn om het beste aanbod te vinden. Er zijn namelijk veel leasebedrijven, dus de keuze is reuze. Heeft u hulp nodig bij het vinden van het beste zakelijke leasecontract? Neem dan gerust contact met ons op om dit snel en goed voor uw bedrijf te regelen.

 

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is een goede oplossing voor ondernemers die willen doorgroeien naar een hoger level. Veel machines of apparatuur zijn zó kostbaar, dat een financiering aanvragen noodzakelijk is. Sommige zaken kunt u misschien nog wel zelf aanschaffen, maar met de huidige stijgende kosten en onzekerheden wordt dit steeds lastiger. Wilt u uw klanten toch goed kunnen bedienen én zorgen voor een gezonde bedrijfsvoering, dan kunt u investeren zonder dat u in één keer veel geld kwijt bent.

 

Hoe werkt zakelijk leasen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer bedrijven die gebruik maken van de mogelijkheid om zakelijk te leasen. Sterker nog, het is bijna een vereiste om als bedrijf te blijven groeien. U heeft namelijk niet altijd de eigen middelen om nieuwe machines, auto’s of apparatuur aan te schaffen. Om toch te blijven groeien en de concurrentie voor te blijven is het dan ook verstandig om zakelijk te leasen zodat u uw bedrijf door kunt laten groeien.

Zakelijk leasen werkt heel eenvoudig. Er zijn voor elke sector meerdere aanbieders die u kunnen voorzien van de juiste machines of apparatuur. U kiest er een uit waarmee u een contract afsluit. Elke maand betaalt u de aanbieder een vast bedrag en in ruil daarvoor mag u de machine gebruiken.

 

Twee manieren om zakelijk te leasen

Er zijn twee manieren om zakelijk te leasen, namelijk:

Financial lease

Kiest u voor financial lease, dan bent u economisch eigenaar van de machine en de leasemaatschappij blijft juridisch eigenaar. Dit betekent dat de machine ook op de balans komt te staan van uw bedrijf waardoor u profiteert van fiscaal voordeel. Bij financial lease hoeft u het aankoopbedrag van het te leasen item niet in één keer te betalen maar in maandtermijnen die u vooraf afstemt met de leasemaatschappij. Het maandbedrag dat u betaalt, is dus een investering in uw machine.

 

Operational lease

Een andere lease variant is operational lease. Bij deze leasevorm blijft de leasemaatschappij eigenaar van de machine en zorgt voor het onderhoud. U heeft de machine daarbij in bruikleen in ruil voor het maandbedrag dat u betaalt. U huurt dus in feite de machine. Wanneer uw contract afloopt, gaat de machine dus weer terug naar de leasemaatschappij.

 

Wanneer is zakelijk leasen aantrekkelijk?

Met de grote zakelijk aanschaf verdwijnen er veel kasmiddelen. Het geld zit jarenlang vast in het aangekochte item. Of dit nu een machine, auto, apparatuur of hardware is, u kunt het daar slechts met moeite weer uit vrij maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zakelijk leasen steeds aantrekkelijker wordt, zeker in de huidige onzekere tijden. Een gespreide betaling is ideaal, want u verhoogt de productiecapaciteit zonder uw werkkapitaal te hoeven aanspreken.

We zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • De volledige aankoopprijs financieren is mogelijk
  • Zakelijk leasen gaat niet ten koste van uw leencapaciteit
  • U hoeft niet in één keer een grote investering te doen
  • Met leasing spreidt u de vaste lasten over de door u gekozen periode
  • Mogelijk fiscaal voordeel
  • Vaak een vrije keuze in leverancier

 

Wat is het voordeel van begeleiding als u kiest voor zakelijke leasen?

Wij bij Fundfirm zijn de specialisten op het gebied van zakelijk leasen. Wij beschikken over de kennis, kunde en ervaring om u snel en accuraat te bedienen als u zakelijk wilt gaan leasen. Wij kunnen u voorzien van onafhankelijk advies en de zakelijke lease aanvraag voor u uit handen nemen. Door onze jarenlange ervaring weten we als geen ander welke leasebedrijven het meest geschikt voor u zijn.

Heeft u interesse in meer informatie of persoonlijk advies over het aangaan van een zakelijk leasecontract? Dan bent u van harte welkom om gebruik te maken van de kennis en ervaring van de experts van Fundfirm. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch benaderen, een email sturen maar er ook voor kiezen om ons contactformulier in te vullen. U ontvangt dan zo snel mogelijk bericht van ons.