Case Colect

“Fundfim heeft het gehele bankproces gecoördineerd tot aan de closing. Uiteindelijk zijn wij gekomen tot een herfinanciering waarmee Colect klaar is voor de toekomst!” – Arthur Hofman (CEO)

Colect

Colect heeft software ontwikkeld zodat modemerken, van groot tot klein, multi-channel hun B2B omzet kunnen laten groeien. Met de Sales App kan een vertegenwoordiger de collectie presenteren aan de retailer. Met het Brand Portal kunnen er digitale presentaties gegeven worden en kan er makkelijk (voor)besteld worden. De Digital Showroom geeft de vertegenwoordiger en retailer/inkoper de mogelijkheid om, middels de applicatie, de collectie op grote flatscreen TV’s te presenteren en zo op een interactieve manier het assortiment en orders samen te stellen. Door de digitalisering van het inkoop en verkoopproces wordt er een duurzame bijdrage geleverd door de gebruikers van Colect. Enkele grote klanten waar Colect voor werkt zijn Scotch & Soda, Denham en GANT.

Financiering

Colect ziet kansen in de Europese markt om haar marktaandeel stevig te vergroten. Dit is mogelijk door te investeren in de operatie, technologie en innovatie, en de uitbreiding van het internationale Sales & Marketing team. Vaak, en ook in dit geval, gaan de kosten voor de baten uit. Om groei te realiseren hebben de bestaande aandeelhouders, zijnde het management team en de Private Equity partij Shoe Investment, besloten om een debt advisory praktijk te benaderen om te onderzoeken hoe deze groei het beste gefinancierd kan worden.

Rol Fundfirm

Fundfirm heeft als debt advisor bij deze herfinanciering geadviseerd op het gebied van het ophalen van groeifinanciering en het herstructureren van de bestaande leningen, de zekerheden en de convenanten.

“Wat ons goed is bevallen, is dat Fundfirm samen met ons een Financieringsmemorandum maakt welke met de banken gedeeld kan worden in taal die bankiers ook begrijpen. Op basis van een historische analyse en een meerjarenprognose zijn bancaire ratio’s doorgerekend en is onderzocht wat de invloed was van verschillende convenanten en structuren op de liquiditeitspositie van Colect. Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en het resultaat” – Arthur Hofman (CEO)